Πρόσωπα

Άκης Σκέρτσος: Ο Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού

Πρόσωπα

Άκης Σκέρτσος: Ο Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού

Ο Άκης Σκέρτσος είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού από την αρχή της κυβερνητικής θητείας, έχοντας αρχικά αναλάβει τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου ως υφυπουργός πάρα τω Πρωθυπουργό, και τώρα ως Υπουργός Επικρατείας.

Το βιογραφικό του Υπουργού είναι πλούσιο, που ανταποκρίνεται στη θέση και τα καθήκοντα που έχει αναλάβει.

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει καταγωγή από τη συμπρωτεύουσα. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο George Washington των Ηνωμένων Πολιτειών, στη πολιτική διαχείριση και το Lobbying.

Η σταδιοδρομία του

Ο Άκης Σκέρτσος έχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για περίπου 2 έτη, αλλά έχει διατελέσει και διευθυντής του γραφείου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου.

Στο βιογραφικό περιλαμβάνεται η θητεία του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ ενώ υπήρξε Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ-Junior Achievement) και Ταμίας του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ).

Πριν ορκιστεί υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, ήταν γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων από το 2014.

Στις 13 Αυγούστου 2021 ορίστηκε υπουργός Επικρατείας.

Ο Άκης Σκέρτσος ως γενικός διευθυντής του ΣΕΒ:

Ο Υπουργός Επικρατείας αν και δεν μιλάει συχνά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στις συνεντεύξεις του διακρίνεται από τη νηφαλιότητα του, ενώ μιλά για το έργο και τις δράσεις της κυβέρνησης.

Ας θυμηθούμε μερικές από τις παρεμβάσεις του:

Στον Αντ1:

Στην ΕΡΤ:

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ:

Οικογένεια

Ο Άκης Σκέρτσος είναι παντρεμένος και έχουν αποκτήσει ένα γιο με τη σύζυγό του.

You may also like