Δηλώσεις

Αδαμοπούλου: Η ηγεσία του ΜέΡΑ25 να κάνει αυτοκριτική, αντί να ρίχνει λάσπη

Δηλώσεις

Αδαμοπούλου: Η ηγεσία του ΜέΡΑ25 να κάνει αυτοκριτική, αντί να ρίχνει λάσπη

Δήλωσε η κ. Αγγελική Αδαμοπούλου πρώην βουλεύτρια του ΜέΡΑ25, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας λόγο για ανεδαφικά υπονοούμενα σχετικά με την ανάρτηση του Γ. Βαρουφάκη, που άφησε αιχμές εναντίον της, πως αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί, προκειμένου να ενταχθεί σε άλλο κόμμα, “τώρα που μύρισαν εκλογές”.

Η απάντηση της κ. Αδαμοπούλου ήταν άμεση: «Όταν στο ΜέΡΑ25 η αποχώρηση βουλευτών και στελεχών γίνεται κανόνας, η ηγεσία του θα έπρεπε να κάνει αυτοκριτική αντί να ρίχνει λάσπη με ανεδαφικά υπονοούμενα. Επειδή μοχθώ καθημερινά και έμπρακτα για όλες τις γυναίκες, οι υποδείξεις αγωνιστικότητας από εκείνους που τις θυμούνται μια ημέρα τον χρόνο είναι μάλλον περιττές. Οι γυναίκες γιορτάζουμε και αγωνιζόμαστε κάθε μέρα κατά της πατριαρχικής βίας, δεν έχουμε ανάγκη από επετειακές αναφορές και τυμπανοκρουσίες» έγραψε χαρακτηριστικά.

«Το ΜέΡΑ25 έχει αρχίσει να μεταμορφώνεται, από πολυσυλλεκτική και πολυφωνική συλλογικότητα σε μια κλειστή λέσχη εκλεκτών», κατηγορώντας την ηγεσία και τα “αρεστά” της στελέχη, όπως σημειώνει, να «επιχειρούν καθημερινά, αυταρχικά κι αυθαίρετα να επιβάλλονται δίχως διάλογο και δίχως διαδικασίες», ανέφερε στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής της προς τον πρόεδρο της Βουλής.

«Το ΜέΡΑ25 εμφανίζει σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ισότητας, υπευθυνότητας, και διαφάνειας, πλεόνασμα οικογενειοκρατίας και νεποτισμού, πλεόνασμα διακριτικής μεταχείρισης υπέρ συγκεκριμένων βουλευτών και στελεχών και αντιφάσκει εντελώς, τόσο προς τις καταστατικές του αρχές όσο και προς το προσωπικό και πολιτικό μου αξιακό σύστημα», κατέληξε η κ. Αδαμοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι την ανεξαρτητοποίησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 είχε ανακοινώσει πρόσφατα και η βουλεύτρια Κωνσταντίνα Αδάμου.

You may also like