Δηλώσεις

Μητσοτάκης στον ΣΕΤΕ: «Ολική επαναφορά» του τουρισμού

Δηλώσεις

Μητσοτάκης στον ΣΕΤΕ: «Ολική επαναφορά» του τουρισμού

Δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Ο τουρισμός πρέπει να είναι ελκυστικός όχι μόνο στους επισκέπτες αλλά και σε όσους εργάζονται σε αυτόν» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Οι προβλέψεις για την τρέχουσα τουριστική περίοδο διαγράφονται εξαιρετικά ενθαρρυντικές. Και ο τομέας που υπηρετείτε δείχνει να ξαναπαίρνει τη θέση του ως στυλοβάτης της οικονομίας και πηγή εθνικού πλούτου, αντιμέτωπος όμως και πάλι με νέα στοιχήματα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο τουρισμός μας, όπως επεσήμανε « καλείται να ευθυγραμμίσει το μοντέλο του με την ψηφιακή λειτουργία και το οικολογικό υπόδειγμα. Διαθέτει, άλλωστε, τα κατάλληλα όπλα: το ελληνικό brand βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα παγκοσμίως. Διαθέτει μεγάλη διασπορά στις αγορές του. Έχει σύμμαχο μία πολιτεία που διαρκώς εκσυγχρονίζει το κράτος. Πάνω από όλα όμως, κινείται μέσα στο ασύγκριτο φυσικό και πολιτιστικό τοπίο της πατρίδας μας, η αξιοποίηση του οποίου -το ξέρετε καλά- αποτελεί ένα μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα» πρόσθεσε.

«Ισχυρός ελληνικός τουρισμός σημαίνει ισχυρή εθνική οικονομία, περισσότερος εθνικός πλούτος, μερίδιο στον οποίο θα έχουν όλοι. Αλλά και περισσότερες δουλειές στις πόλεις, στα ορεινά χωριά και, βέβαια, στα νησιά μας. Με άλλα λόγια, όταν μιλάμε για τουρισμό μιλάμε για έναν πολυεπίπεδο εθνικό μοχλό ανάπτυξης, στα κέντρα αλλά και στις περιφέρειες της πατρίδας μας» διευκρίνισε.

You may also like