Επικαιρότητα

Eurostat: Πτώση της ανεργίας στο 12,7% τον Δεκέμβριο του 2021

Επικαιρότητα

Eurostat: Πτώση της ανεργίας στο 12,7% τον Δεκέμβριο του 2021

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν χθες Τρίτη στη δημοσιότητα για την ανεργία στην Ελλάδα, καθώς τον Δεκέμβριο του 2021 μειώθηκε στο 12,7%, από 13,3% που ήταν τον προηγούμενο μήνα και 17,3% που ήταν το καλοκαίρι του 2019.

Όσον αφορά την Ευρώπη, και εκεί η ανεργία κατέγραψε πτώση, καθώς σε επίπεδο ευρωζώνης έπεσε στο 7% από 7,1% που ήταν τον Νοέμβριο και 8,2% το Δεκέμβριο του 2020.

Σε ότι αφορά το ποσοστό της νεανικής ανεργίας, τον Δεκέμβριο του 2021 το ποσοστό ανεργίας τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ ήταν 14,9%, από 15,4% και 15,3% τον προηγούμενο μήνα, αντίστοιχα.

Για την χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφεται και μείωση της ανεργίας των νέων σχεδόν 7% , από 37% τον περασμένο Νοέμβριο στο 30,5% τον Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια οι εργαζόμενοι στη χώρα μας ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια.

Η πτώση της ανεργίας στη χώρα μας είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς συνέβη παρά τις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού στην οικονομία και παρά τη λήξη ουσιαστικά των προστατευτικών μέτρων για την αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία έπεσε από το 17,3% που ήταν το καλοκαίρι του 2019, στο 12,7% τον περασμένο Δεκέμβριο, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία όλων των τελευταίων μηνών. Και αυτό παρά τις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού στην οικονομία και παρά τη λήξη ουσιαστικά των προστατευτικών μέτρων για την αγορά εργασίας όσον αφορά στον κορωνοϊό». Τονίζοντας παράλληλα ότι η μείωση της ανεργίας αποτελεί απάντηση στην καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

You may also like