Δηλώσεις

Μητσοτάκης: Πήρα τα μηνύματα, θα δείτε αλλαγές

Δηλώσεις

Μητσοτάκης: Πήρα τα μηνύματα, θα δείτε αλλαγές

Δήλωσε ο Πρωθυπουργός, κατά την τοποθέτηση του στην συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΟ, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «εξαντλητική, αλλά πολύ ουσιαστική» τη διαδικασία, λέγοντας ότι έγινε με καλή διάθεση.

Μάλιστα, τόνισε ότι «συζητήθηκαν όλα τα θέματα», αλλά και ότι «άκουσα και πράγματα που δεν γνώριζα».

Λίγο νωρίτερα, κατά τη δευτερολογία του, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στη διάρκεια που είχε η συνεδρίαση, λέγοντας ότι ήταν «πέντε ώρες, όχι όπως στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ υπογράμμισε ότι «πήρα τα μηνύματα για παράπονα από τους γενικούς γραμματείς και θα δείτε αλλαγές».

Μάλιστα, προανήγγειλε συναντήσεις με τους βουλευτές του κόμματος, λέγοντας ότι «θα αρχίσω τις συναντήσεις με βουλευτές ανά 20άδες, για να γίνεται ουσιαστική συζήτηση.Η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε όλους».

Επίσης, δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Χρήστο Στυλιανίδη, που είπε ότι οι βουλευτές της ΝΔ «πρέπει να τα λένε εδώ (σ.σ.: στην Κοινοβουλευτική Ομάδα), και όχι μόνο στο εντευκτήριο.

Έχουμε χρέος να καθαρίσουμε τον ορίζοντα» είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη συζήτηση που έχει ανοίξει για ιδεολογικά θέματα, ενώ, απαντώντας στην κριτική, μίλησε για «περί δήθεν στροφής στο κέντρο».

Ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά, οι ταμπέλες είναι ξεπερασμένες» είπε ο πρωθυπουργός, και σημείωσε ότι κάποιοι μιλούν για «δήθεν ανάγκη επιστροφής στις ρίζες.

Ποτέ δεν τις αρνηθήκαμε τις ρίζες μας. Αν, όμως, το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται τότε σημαίνει ότι οι ρίζες έχουν ξεραθεί. Όταν μεγαλώνουν τα κλαδιά, τότε οι ρίζες είναι καλές και κρατούν το δέντρο γερό και ακμαίο. Αυτός είναι ο λόγος που δεν εγκλωβιζόμαστε σε απλοϊκούς χαρακτηρισμούς. Βαδίζουμε ανανεώνοντας το δυναμικό μας, λέμε ”όχι” σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική Νέα Δημοκρατία» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και πρόσθεσε: «Νικήσαμε με ενότητα, διεύρυνση και ανανέωση και πήραμε ποσοστά απρόσιτα για πολλούς, που είναι κεκτημένα, και έστειλαν οι πολίτες στο περιθώριο τους αντιπάλους μας».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται κουβέντα για τον κοινωνικό και πατριωτικό χαρακτήρα της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. «Απαντήσαμε με πράξεις στους εμπόρους του εθνικού συναισθήματος, με τον φράχτη και τους εξοπλισμούς μας, με τις ισχυρές συμμαχίες που διαμορφώσαμε» είπε.

Ως προς την καθημερινότητα και το κυβερνητικό έργο, αντέκρουσε τις κατηγορίες περί εξυπηρέτησης συμφερόντων και είπε ότι «με τις πράξεις μας υπηρετούμε τα συμφέροντα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο λαϊκισμός δεν έχει υποχωρήσει και έκανε λόγο για υποσχέσεις τις αντιπολίτευσης «από ανύπαρκτα λεφτόδεντρα». Ανέφερε, επίσης, ότι οι εξελίξεις στην αντιπολίτευση και οι αναταράξεις οφείλονται σε έλλειψη πολιτικών ρεαλιστικών θέσεων και αξιοπιστίας, και όχι τόσο στην έλλειψη ηγεσίας.

You may also like